Vyprážané patizóny

14
jún
Vyprážané patizóny

 

Suroviny:

600g patizónov, soľ, 1 lyžička vegety, 2 vajcia, 2 lyžice mlieka, citrónová šťava, hladká múka, strúhanka, olej, tatárska omáčka

 

Postup:vypazane-patizony

Mladé patizóny olúpeme a pokrájame na 1,5 cm hrubé rezne. Odstránime jadrovníky, pokvapkáme citrónovou šťavou, osolíme, posypeme vegetou a necháme postáť 2-3 hodiny.

Potom patizóny obalíme v múke, v rozšľahanom vajíčku s mliekom a v strúhanke. Vypražíme na rozohriatom oleji z oboch strán do mäkka.

Podávame s tatárskou omáčkou.

Tip: patizónové rezne môžeme pred obaľovaním aj krátko povariť v osolenej vode s octom

Zdroj: Veľká farebná obrazová kuchárka (J. Horecká, D.Tichý)


Módne doplnky Online Nahoďte sa elegantne s Merry.sk

Široká ponuka nádherných šiat

Široká ponuka nádherných šiat

25 spôsobov ako si uviazať šatku

Dámsky klub Online

Kategórie