Vafle z kyslej smotany

16
aug
Vafle z kyslej smotany

Suroviny:

150 g masla, 200 g práškového cukru, 4 vajcia, štipka soli, postruhaná kôra z citróna, 300 g polohrubej múky, 1 ČL prášku do pečiva, 100 g kyslej smotany, olej na vymastenie formy, práškový cukor na posypanie

 

Postup:vafle-z-kyslej-smotany

Maslo s cukrom vymiešame dopenista. Počas miešania postupne pridáme citrónovú kôru a vajcia. Múku zmiešame s práškom do pečiva, preosejeme a primiešame po lyžičkách. Nakoniec po lyžičkách pridáme kyslú smotanu. Vypracované cesto zakryjeme a necháme 30 minút odpočívať.

Po 30 minútach… Vaflovú formu jemne natrieme olejom, naplníme cestom, uzavrieme a pečieme cca 4 minúty. Takto upečieme všetky vafle. Po upečení, vafle posýpeme práškovým cukrom, prípadne môžeme ozdobiť šľahačkou a ovocím. Vafle chutia veľmi dobre aj s tvarohovo-vanilkovým krémom.

Zdroj: Veľká farebná obrazová kuchárka (J. Horecká, D.Tichý)


Módne doplnky Online Nahoďte sa elegantne s Merry.sk

Široká ponuka nádherných šiat

Široká ponuka nádherných šiat

25 spôsobov ako si uviazať šatku

Dámsky klub Online

Kategórie