Suroviny:
4 ks mrkvy, cibuľa, 4 ks zemiakov, strúčik cesnaku, 2x syr Volovec v črievku(môžete použiť aj iný syr), maslo, 1 kocka bujónu, smotana na varenie/mlieko, 1 balenie mrazenej zeleniny
Postup prípravy:
Na masle si spražíme (do sklovitá) na kocky alebo na kolieska nakrájanú cibuľu. Pridáme na kolieska nakrájanú mrkvu a na kocky pokrájané zemiaky. Trošku popražíme a zalejeme vodou. Počas varenia pridáme kocku bujónu, mleté čierne korenie, pretlačený cesnak a necháme variť.
Ak je zelenina takmer uvarená, pridáme 1 balenie mrazenej zeleniny a necháme trošku povariť. Pred koncom dáme syr, ktorý si najprv rozmiešame v miske s troškou mlieka alebo smotany a vlejeme do polievky.
Dochucujeme vegetou alebo soľou.
Zdroj: Alenka, Prešov