Ovocie do koktejlov 2.

03
apr
Ovocie do koktejlov 2.

Hruška – zdroj riboflavínu, draslíka a vitamínov A a C. Hrušky existujú v mnohých tvaroch a veľkostiach. Mimoriadne šťavnaté sú odrody Anjou, Comice, Packham’s a Williams Bon Chrétien. Kupujte zrelé plody, vyhnite sa mäkkým. Hrušky sú dobré s väčšinou ostatného ovocia.

Jablko – dobrý zdroj vlákniny, obsahuje vitamín A a C. Jablká sú prirodzene sladké a šťavnaté, hlavne odrody Braeburn, Gala, Orleánska reneta, Červený delícius a Worcester Pearmain. Vždy si vyberajte voňavé jablká bez povrchových kazov. Jablká sa výborne kombinujú s bobuľovým ovocím, mrkvou a iným sezónnym ovocím.

Jahody – jedno z najobľúbenejších ovocí na svete. Sú zdrojom železa, draslíka a vitamínov B a C. Existuje mnoho druhov jahôd, všetky sú sladké a šťavnaté, hlavne ak sú z miestnych zdrojov. Vyberajte si zrelé, nerozmliaždené plody. Jahody neumývajte, lebo nasiaknu vodou a neskladujte ich dlhšie než 24 hodín. Jahody sú dobré v kombinácii s broskyňami, banánmi, ananásom a bobuľovým ovocím.ovocie-do-kokteilov

Kivi – majú bohatý obsah vitamínu C a obsahujú aj vitamíny E. Semienka kivi sú jedlé. Vyberajte si zaoblené plody, sú šťavnatejšie. Enzýmy v kivi spôsobujú zrážanie mliečnych výrobkov. Sú dobré v kombinácii s bobuľovým ovocím a tropickými plodmi.

Maliny – dobrý zdroj vitamínu C, niacínu, riboflavínu a draslíka. Existuje mnoho druhov, všetky sú voňavé a šťavnaté. Kupujte rovnomerne sfarbené plody a neskladujte ich dlhšie než 2 dni. Maliny sú obzvlášť dobré v kombinácii s broskyňami, melónom a ostatným bobuľovým ovocím.

Mango – dobrý zdroj vitamínu A a C, ktorý obsahuje aj betakarotén. Mango má tisíce odrôd, obzvlášť šťavnatá je odroda Bombay. Vyberajte si plody, ktoré sú poddajné jemnému tlaku. Hodí sa k melónu, kokosu a tropickému ovociu.

Marakuja – zdroj vitamínov A a C sladkokyslej chuti. Semienka plodu sú jedlé, ale dužinu môžete aj prepasírovať cez sitku. Vyberajte si pevné, mierne zvráskavené ťažké plody a neskladujte ich v chladničke. Marakuja je dobrý v kombinácii s bobuľovým a tropickým ovocím

Pomaranč – všetky citrusové plody vrátane mandarínok majú vysoký obsah vitamínu C. Na prípravu nápojov sú vhodné len sladké pomaranče (horké druhy sa používajú pri príprave likérov, džemov a omáčok). Ideálnou odrodou je Valencia, ktorá je veľmi šťavnatá a má veľmi málo semien, krvavé pomaranče zasa dodávajú nápojom peknú farbu. Vyhnite sa poškodeným a scvrknutým plodom, lebo budú suché. Pomaranče sa dobre kombinujú s bobuľovým aj kôstkovým ovocím a ostatnými citrusmi.


Módne doplnky Online Nahoďte sa elegantne s Merry.sk

Široká ponuka nádherných šiat

Široká ponuka nádherných šiat

25 spôsobov ako si uviazať šatku

Dámsky klub Online

Kategórie