Kuracie mäso

18
máj
Kuracie mäso

Kuracie mäso patrí medzi veľmi obľúbené a zároveň univerzálne, pre použitie v kuchyni na rôzne spôsoby – varenie, pečenie, grilovanie, …

Kuracie mäso je zároveň zdravé a používa sa aj pri rôznych diétach, je bohatým zdrojom bielkovín, podporuje zdravý rast a obnovu všetkých telesných buniek.

Živiny, ktoré obsahuje kuracie mäso: vitamíny B3 a B6, bielkoviny, draslík, lyzín, selén

Tipy

► ak je mäso „staršie“, pred pečením ho pokvapkajte citrónovou šťavou a potrite olejom

► aby bola koža chrumkavá, pred pečením ju jemne narežte

Rozloženie kurčaťa a využitie jednotlivých častí:

rozlozenie-kuracieho-masa

Kuracie prsia

Kuracie prsia môžete pripraviť na rôzne spôsoby a teda pečením, dusením, grilovaním, vyprážaním.

Kuracie krídla

Používajú sa na grilovanie, pečenie, vyprážanie, vhodné sú aj na vývar.

Kuracie stehná

Kuracie stehná je možné tepelne spracovať pečením, grilovaním, dusením, vyprážaním, sú vhodné aj na vývar.

Kuracie vnútornosti

Z kuracích vnútornosti sú použiteľné na tepelné spracovanie srdce, pečienka a žalúdok. Pripravujeme ich na omáčke. Pečienku môžeme použiť aj do rôznych plnok.


Módne doplnky Online Nahoďte sa elegantne s Merry.sk

Široká ponuka nádherných šiat

Široká ponuka nádherných šiat

25 spôsobov ako si uviazať šatku

Dámsky klub Online

Kategórie