Kuracie mäso patrí medzi veľmi obľúbené a zároveň univerzálne, pre použitie v kuchyni na rôzne spôsoby – varenie, pečenie, grilovanie, …
Kuracie mäso je zároveň zdravé a používa sa aj pri rôznych diétach, je bohatým zdrojom bielkovín, podporuje zdravý rast a obnovu všetkých telesných buniek.
Živiny, ktoré obsahuje kuracie mäso: vitamíny B3 a B6, bielkoviny, draslík, lyzín, selén
Tipy
► ak je mäso „staršie“, pred pečením ho pokvapkajte citrónovou šťavou a potrite olejom
► aby bola koža chrumkavá, pred pečením ju jemne narežte
Rozloženie kurčaťa a využitie jednotlivých častí:
Kuracie prsia
Kuracie prsia môžete pripraviť na rôzne spôsoby a teda pečením, dusením, grilovaním, vyprážaním.
Kuracie krídla
Používajú sa na grilovanie, pečenie, vyprážanie, vhodné sú aj na vývar.
Kuracie stehná
Kuracie stehná je možné tepelne spracovať pečením, grilovaním, dusením, vyprážaním, sú vhodné aj na vývar.
Kuracie vnútornosti
Z kuracích vnútornosti sú použiteľné na tepelné spracovanie srdce, pečienka a žalúdok. Pripravujeme ich na omáčke. Pečienku môžeme použiť aj do rôznych plnok.