Suroviny:
2,5-3 dl mlieka alebo vlažnej vody, 500 g hladkej múky, 1 droždie, štipka soli, 1 PL oleja, 1vajce, kečup, oregano, syr, podľa chuti – zeleninu, salámu či slaninu, olivy
V mlieku alebo vo vlažnej vode necháme rozpustiť 1 kocku droždia. Múku zmiešame zo štipkou soli, pridáme vajce, kvások a 1PL oleja a vypracujeme cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť prikryté uterákom cca 30 min.
Keď je cesto hotové, vyvaľkáme ho na pomúčenej doske do tvaru či už kruhu, obdĺžnika či štvorca to je len na vás a vložíme na olejom vymastený plech. Cesto potrieme kečupom a obložíme podľa chuti (šunkou, slaninou, rôznou zeleninou,…) a posypeme postrúhaným syrom a oreganom.
Vo vyhriatej rúre pečieme cca 15-20 min podľa potreby aj dlhšie.
Zdroj: Jana, V.Kapušany